Diskuze
Lahodné 'lignje'
Shodnout se na tom, co je chorvatské národní jídlo, není jednoduché. Když takovou otázku položíte Chorvatům, většina řekne, že je to pršut. Syrová šunka, která byla usušena na vzduchu a posléze vyuzena, skutečně nechybí v žádné restauraci. Ale místních specialit má Chorvatsko víc.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
Helena
16. 7. 2008 16:24
Mohu doporučit
Jezdíme do Chorvatska téměř pravidelně, už ani nevím pokolikáté jsme navštívili konobu Bakus v chorvatském městečku Ston. Po degustacích
na nejrůznějších místech v Dalmácii můžu doporučit zdejší chobotnicový
salát, pro fajnšmekry také jejich "crni rižot", rizoto se sépiemi, obarvené
sépiovou barvou do černočerna, podávané s parmazánem. Bašta.
Nikdy si s sebou nevozíme zásoby jídla z domova.
0
0
možnosti