Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Musíte překonat strach, pak si na hmyzu pochutnáte, říká šéfkuchař

Milan Václavík pracuje jako šéfkuchař brněnské restaurace Klub cestovatelů, která se specializuje na libanonskou kuchyni. Posledních pár let se však aktivně věnuje propagaci hmyzu jako potraviny. V rozhovoru prozradil, které země patří mezi hmyzí velmoci i kde si hmyz na vaření obstarat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

24. 10. 2015 8:22
proč?

S kvalitním jídlem se plýtvá a vyhazuje se,tak proč červy? Až nebude co jíst, pak ano.

0 0
možnosti
ŠA

Š. Apolen

24. 10. 2015 23:32

Protože někteří lidé jsou znudění. Hledají, co ještě nedělali, nebo nejedli. Proto třeba v Japonsku jedí čtverzubce Fugu. Nebo živé chobotničky. Také jsem viděl v " Ano, šéfe ", že jeden restauratér, měl nápad, že by připravoval jídlo, které by vypadalo, jako lidský výkal. S Polreichem to neseklo. Asi už slyšel "výborných nápadů " spousty. Klidně mu vysvětlil, že to tak skvělý nápad není.

0 0
možnosti