Diskuse k článku: Češi jsou přesvědčení, že německá kuchyně za nic nestojí. Není to pravda, říká Čech

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 12
  • Poslední: 14.3.2017 10:46
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
C. Sangrail 14.3.2017 10:46

Ten "Brandenburg" je česky Braniborsko. Myslím, že se ten český výraz ústrojněji pojí se zbytkem českého textu. To není žádný jazykový nacionalismus, jen snaha neznásilňovat (kterýkoli) jazyk. V němčině bychom také neřekli: "Ich fahre nach Karlovarský kraj."

J. Dusitko 21.2.2017 23:27

Podle mých zkušeností není pravda, že německá kuchyně nestojí za nic. Stojí totiž úplně za houno. Ale ty jejich šlichty jsou aspoň z kvalitního základu, takže se po nich člověku nenavaluje. Ne jako po našem hospodském oblíbeném Vodnatém kuřeti s broskvyňou...

P. Bárta 21.2.2017 23:19

S nemeckou kuchyni mam dobrou zkusenost, v prihranici ma spolecne rysy s ceskou, vepro knedlo delaji podobne a dobre, mel jsem hovezi zavitek ne nepodobny "spanelskemu" ptackovi a vzdy jsem byl spokojen

J. Škodák 21.2.2017 19:43

Na úvod je nutné říci, že německá kuchyně vlastně neexistuje, protože se jedná o území, které z hlediska tradice netvořilo a ani netvoří jeden celek. Máme zde oblasti severoněmecké kuchyně, která je obohacená o plody moře, na západě je to potom vliv franc.kuchyně a nám blízká jihoněmecká kuchyně, která patří do středoevropské oblasti. Jak víme, tak např. Knedlík- Knödel, pochází z této oblasti. Buchty jsou Damfnudeln, nebo Rohrnudeln atd. Pokud si někdo myslí, že svíčková je českého původu, tak se mýlí. Pochází z jižního Tyrolska pod názvem Rinderbraten der st.Magdalén a další variace je Ridersaurebraten. Ani to zelo-knedlo-vepřo není jen české provenience a většina lidí ve světě tvrdí, že Schweinsbraten mit Sauerkraut und Knödel jsou typické německé jídlo. A tak bych mohl pokračovat dále...!Je to česká tupost a ignorance, že německá kuchyně nestojí za nic.

M. Henrik 21.2.2017 20:34

Popravdě neznám nikoho ve svém okolí, kdo by něco takového tvrdil. V Německu jsem jedl velmi dobrá jídla.

J. Škodák 21.2.2017 23:33

Neslyšel jste nikdy to blbé české přísloví:„Češka do kuchyně, Němka do postele a Polka do chlíva!"

P. Sulc 23.2.2017 22:10

Podle jedne ceske kucharky se veprove s knedlikem poprve servirovalo v jedne prazske restauraci az na konci 19 stol. Do te doby se knedlum rikalo varene buchty a davala se na ne povidlova omacka. To delala i moje babicka.

P. Polanský 21.2.2017 14:29

Hezký rozhovor, ale proč ty dva zeměpisné přehmaty v jediné větě? Česky se přece neříká Brandenburg, nýbrž Braniborsko, a Berlín pod tuto spolkovou zemi nespadá, nýbrž tvoří samostatný územní celek, asi jako Praha v soustavě našich krajů.

B. Graf 21.2.2017 12:47

Možná i kulinářské chutě mají jiné, tihleti [cenzurováno]. :-)

Kromě opečených norimberských klobásek (které ovšem házejí třeba i do hrachové polévky) je německá kuchyně opravdu na [cenzurováno].

P. Cis 21.2.2017 19:44

Nebuďte na ně takový, pane Hrabě

J. Nový 21.2.2017 10:28

Aha......

J. Horák 21.2.2017 8:58

Šokující zážitky z exotického Německa! :-)))



Najdete na Lidovky.cz