Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Češi nevědí, jak jídlo chutná. Na všechno dají tatarku nebo kečup

Dokumentarista António Pedro Nobre do Česka přijel před třemi roky kvůli práci. Nakonec si tu ale našel přítelkyni a rozhodl se usadit natrvalo. Rozhovorem s ním server Lidovky.cz obnovuje seriál o zajímavých cizincích v Česku. Jak se jim u nás žije? Jací podle nich Češi jsou? Co se jim tu líbí a co jim u nás naopak nejvíc chybí?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

21. 3. 2013 22:02
Asi tak...

... Spousta zde v příspěvcích (viz níže) nadávajících si lidí dokázala pouze přečíst (zavádějící) titulek :/

To o nich také mnohé vypovídá... .)

0 0
možnosti

21. 3. 2013 7:56
Co je na tomhle zajímavého?

ČÍM JE TENTO ČLOBRDA TAK ZAJÍMAVÝ,ŽE ČLÁNEK S JEHO PINDÁNÍM ZDE TRČÍ NĚKOLIK DNÍ?NEBO TITO REDAKTOŘI S  VEDENÍM TĚCHTO NOVIN CHTĚJÍ PREZIDENTU ZEMANOVI DOKÁZAT,ŽE MÁ PRAVDU VE SVÝCH ODSUDCÍCH?

0 0
možnosti

21. 3. 2013 14:17
Re: Co je na tomhle zajímavého?

Vánoce už byly dávno, abyste musel všem dávat najevo, že jste dostal pod stromeček Caps Lock a umíte jej zapnout.

0 0
možnosti

20. 3. 2013 16:13
Zdravější strava

To dělá hlavně naše mládež díky

prasečákům jako mekáč apod. Zde nenjdete nic takového. http://grandemi.webgarden.cz/

0 0
možnosti

3. 4. 2013 7:52
Re: Zdravější strava

co do toho pleteš mekáč? o vaření toho víš jako o lidech. ano k hl. jídlu používají jako přílohu ,tatarku,majolku, kečup, . co se týče vybraných stánků a mekáče ,je jasné že hranolky,hamburgry atd......... k tomu patří tyto přílohy.

0 0
možnosti

20. 3. 2013 7:10
:DDDDDDD

čechostánská verbež typu sevrát a kadeřábek, jistě zasloužilý soudruzi nesnesou, když jim někdo řekne pravdu do rypáku, to víte, dědkyni, to je svět a když se vám to nelíbí, táhněte lízat zadek svýmu bohu na východ

0 0
možnosti

E. Sevrát

19. 3. 2013 15:18
Tohle je opravdu tragédie

české žurnalistiky.Do ČR dorazil nějáký zcela nezajímamý človíček,který se nikde jinde neuživil.Působí tady cca tři roky a už má zcela jasno o českém národu,jeho kuchyni,způsobech apod.A tento nýmand na úrovni stánkaře z Václaváku má prostor v mediích a je brán jako expert.M.Zeman má zcela pravdu,novináři jsou slušně řečeno svoloč bez vlastního názoru,kdo jim zaplatí židovský groš toho budou propagovat.Ovšem za pravdu mu dávám v tom,že bohužel po vzoru amerického primitivním způsobu života, je tady tendence zválště u mladých lidí cpát na vše kečup  atd.Nelze se jim divit,jejich matky jim dnes dobrou svíčkovou,koprovku,rajskou,křenovku atd.atd.neuvaří,protože jsou líné (aspoň v Praze) a jistě příjemnější je vysedávat v kavárničkách v obchodních centrech obzvášť ,když jim tento luxus platíme jako daňoví poplatníci, až čtyři roky. A tak je pro jejich děti  hlavní kulinářský zážitek pizza či "sváteční oběd" v McD či KFC.

0 0
možnosti

19. 3. 2013 15:34
Re: Tohle je opravdu tragédie

A tento člověk čeká na kontrolora elektřiny. K smíchu. Pokud se jedná o odečet napíšu lísteček se stavem na dveře nebo sofistikovaněji pošlu MMS s .jpg číselníkem elektroměru na kontaktní adresu. Jestli tedy ví v Portugalsku jak na to.

0 0
možnosti

19. 3. 2013 14:53
Prace od 6 neni vymyslkomunistu

To zavedl Franz Josef I protoze trpel nespavosti

0 0
možnosti

20. 3. 2013 7:38
Re: Prace od 6 neni vymyslkomunistu

A dobře udělal. Je fajn vypadnout ve dvě z práce :-)

0 0
možnosti

V. Jurásek

19. 3. 2013 13:05
práce od šesti

z dob socialismu nezůstala pouze pracovní doba, ale i "platy" (v uvozovkách!). Když nechce člověk drát hubou zemi, dojde domů z práce a jde něco dělat (pole, práce na domě, atd.) aby ušetřil a vyšel z výplaty. kdyby se místo od 6 do 15 dělalo např. od 9 do 18, už by toho člověk zase tolik nestih po té práci, a tak doufám že na pracovní dobu ještě nikdo dlouho sahat nebude...

0 0
možnosti

19. 3. 2013 10:50
Četli jste opravdu tento rozhovor?

Nějak si to neumím vysvětlit - ten mládenec se přece do nikoho nenavážel, jen říkal, jak zdejší prostředí, lidi a zvyky vnímá on. Je to jeho pohled na nás. Co je na tom zlého, co se vás na tom dotýká? Proč máte pocit, že nám něco radí a vnucuje? Nám se přece v cizině některé zvyky a způsoby zdají divné a neznamená to hned, že je odsuzujeme.

Já mám například z Itálie dojem, že Italové jsou příliš hluční, pokud by se mne na to někdo zeptal, jistě bych to řekla. To není žádný odsudek - to je jen můj pohled, poměřovaný mou běžnou zkušeností.

0 0
možnosti

19. 3. 2013 10:50
Pánové

Diskutujete s nadpisem...

Přečíst si to celé je asi nad vaše síly.

0 0
možnosti

V. Vovák

19. 3. 2013 9:56
chudák malej

ještě že se nedostal do Anglie.

Neviděl jsem jinou kuchyni, která by tak hojně polévala konzumované jídlo kupovanými umělohmotnými omáčkami či kečupem, než je anglická.

Krása anglických žen a jejich kuchařské umění udělaly z Anglie námořní velmoc.

0 0
možnosti