Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kolín nad Rýnem očima Jiřího Babici

Kolínský dóm zná každý. Kuchařský mistr, jemuž byl Kolín několik let domovem, vám ale řekne, kam jít na „echt“ turecký gyros a kam na to nejlepší pečené koleno s knedlíky. A nezapomene ani na pivo z malých místních pivovarů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lola

5. 3. 2009 12:56
jste slepý?

Ráda bych aby jste se podívali na nadpis článku, je to Kolín očima pana Babici, takže tak to vidí on a ne vy -co máte další připomínky..A taky pod článkem není podepsaný Jiří Babica, takže ho jistě s chybama nenapsal on.

Jo a taky tam zapomněl napsat , že Němci úspěch jiných snáší mnohem lépe, než Češi a že když je někdo úspěšný, tak se nezalikají závistí.;-O

0 0
možnosti

petr-deaf

27. 2. 2009 21:19
pozdrav

:-Dhi...tam je opravdu moc nejkrásnější zážitek v barvenímu očistěnímu měatem v koeln  když já byl několikrát tam a vzpomínám se tam ale mám štáštný že já byl viděl všemu městem v koeln.R^kdy já budu plánovat kdy chtít zajít znova do koeln za poslední deseti letech.EU

0 0
možnosti

Babico, Babico

14. 2. 2009 4:30
zas jeden odbornik.....

Ta Keuperstrasse se spravne pise Keupstr.- Little Istambul. ... A Bratwurts take neni zrovna Specialita kolinska... ale Halver Hahn. -t.j.polovina housky se syrem. A k tomu pivko. o,2 litru samozrejme. Navic druhy Troedelmarkt je v sobotu pod Muelheimer Bruecke. Kdyz uz neco pisete, tak byste to mel znat. 8-o

0 0
možnosti

on

14. 2. 2009 11:46
Zas jeden trouba

Brouku Pytlíku, že tys to po sobě nečetl?

0 0
možnosti

Honza

8. 2. 2009 21:36
Ještě jedna chyba

Na Popeleční středu do Kolína na masopust rozhodně nejezděte, to už je po něm. Masopust (=karneval) vrcholí a současně končí na Masopustní úterý (ostatně stejně jako u nás nebo v Benátkách nebo v Rio de Janeiru, ta katolická tradice je samozřejmě všude stejná).

0 0
možnosti

Free

8. 2. 2009 16:53
tenhleten "mega" kuchař

by se nejprve měl naučit správné výslovnosti, vyvarovat se komolení názvů a nedělat opravdovým odborníkům ostudu. Aglio se nečte Áglio, ale álijo, bruscheta , není brušeta, ačkoli by to poněmčenej Babica tak měl správně, leč je to italská brusketa. Také Francouz by plakal nad jeho "ratatule" , po správnosti ratatuj, jeho otřesný způsob přípravy této dobroty raději nekomentuji, byla to hrůza. Opravdovým zážitkem pak byly jeho gnocchi, které se Babica někde naučil číst jako "gnoči". No hrůza hrůzoucí.

0 0
možnosti

.j

9. 2. 2009 5:19
Re: tenhleten "mega" kuchař v Německu

byl třeba úspěšný, když je tam vrcholem kuchařského umění Eintopf.....;-D

0 0
možnosti

MrNo

7. 2. 2009 19:56
BULHARE PROBUDTE SE

Co jste to zase udělali? Nejen, že z novin děláte leporelo, ale teď už naprosto bez zábran jedete témata a hvězdy Novy. Když pasujete oberblba na průvodce Kolínem, je to sice lepší, než když tento neumětel vaří v televizi, ale od Novy nečekám zázraky! Až Vám začne úvodníky psát dr. Přemek Podlaha, možná se probudí i Vazelin. (Y)

0 0
možnosti

v

7. 2. 2009 17:10
"Němec Petr Parléř"- Nemci meli tenkrat ceskou diakritiku???

???

0 0
možnosti

Philipp

8. 2. 2009 17:28
Re: "Němec Petr Parléř"- Nemci meli tenkrat ceskou diakritiku???

Prirozene se jedna o cesky preklad, v originale se jmenoval Peter Parler. To je takovy nas zvyk, prekladat nektera jmena ;-) ... podivej se treba na  seznam popravenych ceskych stavu - Nemci jsou tam takz prelozeni :-)

0 0
možnosti

Rico

6. 2. 2009 15:20
JSOU TAKOVÉ MOZKY SMAŽENÉ NA SÁDLE ?

Tento domácí způsob sajrajtového psaní o světoběžných zážitcích a ze světa gastronomie snad nikdy nevyhnije! Kájamařík proti tomu ryzí B 52 ducha, a Malý Bobeš jeví se coby Great Robertek!

Autoři podobných mletípantem jsou buďto trvale na perníku, anebo trpí posunem. Jestliže zmetci tohoto druhu jsou navíc považováni za Mistry od fochu, pak běda tomu kterému fochu, dvakrát běda! Zejména je-li Mistrem Jiří Babice, píšící pod pseudonymem Martina Hühneová. Kuchařský Mistr, zakončující své rozumy výkřikem „jejich specialitou jsou obrovské vepřové kotlety“, takovému jest naflákat přes čuňu obrovskou syrovou kotletou, nevykostěnou. Mistře Babici, zajděte k truhláři, a nechejte si vysvětlit, jak se dělá párátko! A pak nám napište, jak se takové speciality, jako „jsou obrovské vepřové kotlety“ dělají, pěstují.

K Vám do výrobny na jídlo nezašel bych ani po propuštění z Gulagu!

0 0
možnosti

Rico

6. 2. 2009 14:42
Hühner jsou slepice, Hüne velka obřice

Nehledě na Kebaby z Kolína nad Rýnem, ale prosím Vás, paní Martino Hühneová, nechtěla byste si někdy po večeři sama přeložit Váš dysnejovský traktát do němčiny, a fixou pak zatrhnout vaši větu: „z jeho (Dómu) věže je nádherný pohled dolů na křivolaké uličky starého města, které zůstalo ušetřeno bombardování za 2. světové války“? Myslím, že určitě by ihned po Vás nejen „páni házeli cukrovinky, všichni se radovali, hodovali, pili a zpívali písně v místním dialektu“! To, co jste zřejmě romanticky obdivovala z věže kostela, je vlastně něco jako ten Vámi zmíněný „Phantasialand Brühl“, holt něco „podobného jako Disneyland“. Vše kolem domu, minimálně 6. března 1945, lehlo za války popelem a bylo replikováno podle plánů náležitě. A pokud by Vám to nestačilo k procitnutí ze snů, tak příště, až budete v Kolíně, tak někde v té „Keuperstrasse v Mühlheimu“ zajděte do nějaké „turecké restaurace“ a poproste o „místní gyros“. Proti tomu, co pak zažijete, byla WWII kreslený film firmy Disney.

Anebo začněte přemýšlet, proč se Řekové Turkové mají tak strašně rádi! Zapít své prohlédnutí pak ovšem můžete zapít v „Dazu Brauhauzu Frühu am Domu“. Hezký víkend, a pište dál! Příště navrhuji o Kocourkově.

0 0
možnosti

x-y

6. 2. 2009 21:10
Re: Hühner jsou slepice, Hüne velka obřice

přesně, traduje se že dóm sloužil letcům jako záchytný bod při srovnávání Porúří se zemí

0 0
možnosti

Emil

5. 2. 2009 22:42
SKOCIM SI U NAS NA NADRAZI

"Navštívit Kolín a neochutnat některou z místních specialit (pečené koleno, klobásku Bratwurst, jelito Blutwurst a http://ad2.billboard.cz/extra/takeit/takeit_redirect.bb?idpool=8584769&idserver=32735&idsekce=1&idpozice=1&typbanneru=32&idadword=1818&idproduct=2584743&idclient=25107232" target="_blank" rel="nofollow">velké bramborové knedlíky)" No myslim, ze to vyjde na stejno, kdyz si u nas v Decine skocim na nadrazi a jeste usetrim, navic v Decine maj vyborny pivo Breznak.

0 0
možnosti

Rico

6. 2. 2009 14:43
Re: SKOCIM SI U NAS NA NADRAZI a NA ZÁCHOD

Vy cestujete vlakem?

0 0
možnosti