Diskuze
Italka: Ani netušíte, jak je lehké v Česku vychovávat děti
Děkujeme za pochopení.
dvacet let v cizine...
Kdyz zijete vice nez deset let v cizi zemi, vetsinou se domu nevratite natrvalo. Staci navsteva tak na mesic a za dva tydny uz koukate zmizet. Ja uz ziju v zamori prez ctyricet let a ikdyz jsem v Cesku byl, citil jsem se jako cizinec.Cesky sice mluvim dobre ale neprilis casto a tak se musim donutit alespon Cesky myslet a cist. Italove maji alespon vyhodu ze si mohou dojet domu autem.
Kde jsou pravičáci? Ta paní obdivuje pozůstatky socialismu!
Nikde žádné znechucené odmítnutí? Nikde poučování, jak je to vše špatně a jak se musíme ještě více odsocializovat, zrušit zbývající školky, hřiště přidělit developerům - a hlavně zrušit Zákoník práce?!?
Zvláštní...
Re: Kde jsou pravičáci? Ta paní obdivuje pozůstatky socialismu!
Ovšem paní třeba zmínila, jak krásná, uvolněná a vřelá byla atmosféra bezprostředně po konci socialismu. To zrovna nemluví ve prospěch miulého režimu. A třeba počet školek byl v minulosti vyšší, protože bylo víc dětí, pak dětí výrazně ubývalo, takže se školky rušily, a nyní ročníky zase zesílily, takže místa chybí - to je přirozený vývoj.
Samozřejmě, problémy se zápisem dětí do školek jsou dlouhodobé, ale jak vidíte s rozhovoru s touto dámou, tak to my, Češi, vnímáme zkresleně. V jiných zemích bychom mohli na místo v nějaké státní školce úplně zapomenout. Hřiště byla a budou, nevšiml jsem si, že by se nějak hromadně rušila. Naopak v řadě měst fungují programy a akce, které mají za cíl rozšíření dětských hřišť a zelených ploch.
J. Pluk
Mě se líbil její náhled na českou kuchyni
V podstatě se na ni dívá z pohledu italské domácí kuchařky která ochutnala produkty české domácí kuchařky. Italská kuchyně je výborná, ale i česká je vynikající, ne horší ale jiná. Hlavně nemá takové PR jako ta italská. Ocenil jsem že neřekla že to že je těžší tak nezbytně horší, prostě nezvyklá pro jižana ale pro nás perfektní. Náhledy na českou kuchyni jsou podstatě formovány jednak tím, že ji často hodnotí slovutní šéfkuchaři kteří někde ochutnají odfláknuté špagety s kečupem nebo nedovařený guláš z polotovarů a pak si podle toho udělají obrázek o celé české kuchyni. No a jednak diktátem "gurmetství" kdy se o pivařích mluvilo jako o spodině zatímco uhlazený člověk pije jedině francouská vína. Až Zdeněk Pohlreich otevřel všem oči když řekl že na pití piva není nic zlého a jsou prostě jídla ke kterým se pivo hodí.
Jinak s těmi dětskými hřišti má pravdu. Procestoval jsem většinu zemí Evropy a takové zázemí pro děti jsem nikde neviděl.
Česnek?
Zaujala ,me zmínka o česneku. Pamatuji si ještě reklamu na žvýkačku, která začínala slovy o jídle, něco jako "pravé Italské, s lehkou příchutí česneku" a tak jsem měl česnek spíše spojený s Itálií, ale asi je kouzlo v tom slově "lehkou" . Nic se nesmí přehánět :-)
Pěkný den.
Re: Česnek?
Česneku není nikdy dost hlavně v období chřipkových epidemií.
Príma počtení
Hezký den, moc milý rohvor s inteigentní osobou je osvěžením v záplavě negativního čtení.Díky.