Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Chování číšníků v Praze je šokující, říká Francouz

Maxime Gardie se do Prahy přestěhoval kvůli práci a žije zde již osm let. „Češi mají velice rádi černý humor a já taky. I když český a francouzský humor je dost odlišný, oba jsou skvělé. Hned po příjezdu mi bylo řečeno, že se mám určitě kouknout na filmy jako jsou Samotáři nebo Pelíšky. Můžu říct, že jsem se u nich opravdu pobavil,“ říká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Tatana

9. 2. 2016 10:28

Další "západoevropan" který před multikulti emigroval.

V každé vesnici už mají svoje Holanďany, tak teď už nás objevili i bílí Francouzi.

0 0
možnosti
T

Tatana

9. 2. 2016 10:25

A bude jich víc, těch, co by rádi zůstali Evropany.

Chlapec vypadá jako ve Francii ohrožený druh.

A to pominu, že se sem přistěhoval za přítelem.

0 0
možnosti
JM

J. Mydloch

5. 2. 2016 21:05

Redaktor je bulvární nula, nic víc, za každou cenu, opět pošpinit české lidi....

0 0
možnosti
CS

C. Sangrail

5. 2. 2016 21:45

Tak to neberte osobně. Chování českých číšníků opravdu JE šokující. To si snad můžeme přiznat.

0 0
možnosti
MP

5. 2. 2016 17:51

Byla to fuška vybrat si do názvu něco negativního, co, autore? Ale funguje to, mě osobně to přitáhlo ihned, ten rozpor, že Francouz kritizuje české číšníky, když největší číšnickou pakáž jsem na světě viděl na Champs Elysees. Po přečtení článku se ale ukázalo, že to nebude až tak horké a ten Francouz o ČR mluví hezky.

0 0
možnosti
E

El-Lobo

5. 2. 2016 12:12

Co to je, pivo Pilsner? S malým p (správně se to píše "pilsener") by to byl typ světlého, spodně kvašeného piva. S velkým P to není nic. Ten Francouz myslel "plzeňské", tedy pivo z pivovaru Prazdroj. Proč to autor rozhovoru takhle zmatlal? Že by v LN měli zakázanou skrytou reklamu (jako třeba na Primě v Ano, šéfe, kde jako malí kluci rozmazávají předek Pohlreichova Lexusu a cedulky na pípě)? O tom silně pochybuju.

0 0
možnosti

J. Řezák

5. 2. 2016 12:18

Já piju plzeňské, ale není to Prazdroj. Hádejte, co to je, znalče?

0 0
možnosti
MB

5. 2. 2016 10:04

Je milé,že se Francouzovi u nás líbí. Pokud ho šokuje chování číšníku,tak není sám. Ještě horší je chování prodavaček.. Někdy se chovají jako bychom byli obtížný hmyz a ne zákazníci. Ve Francii jsem to nezažila. Je dobré se učit česky,považuji to za projev sympatií. Slováci česky nemluví,i když je to pro ně snadné. Jde právě o vstřícnost,ne o jazyk.

0 0
možnosti
VP

5. 2. 2016 11:09

Tak s čestinou bych si u Slováků nedělala těžkou hlavu. Oni česky velmi dobře rozumí, což se o naší mladé generaci v opačném gardu říci nedá. Pokud jde o většinu Slováků, se kterými jsem spolupracovala, tak ti se nejprve zeptali, zda mohou mluvit slovensky nebo mají přejít na češtinu.

0 0
možnosti
PB

5. 2. 2016 9:57

Diplomaticky řečeno: Česká kuchyň je dobrá, ale chybí mi větší rozmanitost.

0 0
možnosti
JU

5. 2. 2016 9:53

To s těmi pingly je velmi často pravda - bohužel. Dopadá to tak, že v Praze už prakticky do hospod nechodím, jen do mimopražských.

0 0
možnosti
OS

O. Schejbal

6. 2. 2016 20:05

....no jistě, v Praze se o nedostatek hostů, hlavně mimopražských návštěvníků a cizinců bát nemusí a proto to chování číšníků. Naopak mimo Prahu, kde si každého slušného hosta váží, tak se k němu také číšníci slušně chovají.

0 0
možnosti
JL

J. Lepka

5. 2. 2016 9:47

No, francouzský humor je pravdu zvláštní. Nezapomenu, jak nám do divadla jednou přijeli ukázat, jak pochopit Švejka. Nemít to jméno na plakátech, nikdo by nepoznal, co je to za figuru, jak močí do kbelíku v kymácejícím se vagónu. No a ztvárnění Hanťy Philippem Noiretem má snad dost vypovídající o pochopení Hrabalova humoru.

0 0
možnosti
PE

5. 2. 2016 8:09

Redaktor, kterĂ ̋ stvoĹTMil titulek je dement. NovináĹTM, kterĂ ̋ neinformoval Francouze, Ĺľe spropitnĂ© nenĂ­ část platu číšnĂ­ka, je hlupák.

0 0
možnosti