Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Diskuze s vysokoškolskými profesory? Ta je v Rakousku vyloučená, říká Češka

Veronika Štěrbová se do rakouského Linzu přestěhovala kvůli studiu. „Velice jsem narazila, když jsem s profesorkou začala diskutovat nad svou kolekcí, na které jsem v Linzi pracovala. Jakákoliv poznámka nebo argumentace byla razantně zamítnuta. Myslím si, že to rozhodně není správný přístup. Vysoká škola by měla vést k samostatnému myšlení a případné obhajobě názorů,“ říká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

C. Sangrail

31. 8. 2016 19:14

Slečna měla zřejmě smůlu na školu či vyučující. Z Vídeňské univerzity mám přesně opačný dojem: studenti jsou zvyklí hlásit se o slovo, ptát se, vyjadřovat názor, učitelé je v tom podporují. Jistěže půjde hlavně o individuum a jeho založení, ale jistou roli hraje zcela jistě i to, že Vídeňská univerzita nabízí svým učitelům spoustu bezplatných kurzů didaktiky a začínající učitelé mají povinnost absolvovat dvoudenní zaškolení. Ve všech těchto kurzech se učí, jak podporovat aktivitu studentů, jak omezovat klasické frontální vyučování a hierarchický předěl mezi učitelem a studentem. U nás o tom nevím. VŠ učitel může učit bez jakéhokoli didaktického vzdělání.

0 0
možnosti

C. Sangrail

31. 8. 2016 19:09

Žitného chleba mají v Rakousku spoustu druhů, některý je kořeněný anýzem, má úžasnou tvrdou kůrku a rozhodně víc chuti než ten český "konzumní". V každé pekárně desítky druhů skvělého pečiva. Nechápu, jak se komukoli v Rakousku či Německu může stýskat po českém chlebu.

0 0
možnosti

24. 8. 2016 10:44

Nevim nevim, v r. 67-68 jsem zil 15 mesicu ve Vidni a zitopsenicneho chleba bylo dost. A proc ne, kdysi tam zilo vice Chechu nez treba v Brne, takze ta tradice by tu byla. A u reznika byvala velice dobra sekana, i sunkova, ale i konska.

0 0
možnosti