Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pochoutky Angličanů? Hranolky s octem, chipsy v toastu, říká Češka

Michaela Bruwer se do Anglie přestěhovala před deseti lety, našla si zde práci, přítele a rozhodla se zůstat. „Dodnes jsem nepochopila britský stres ohledně každé zásuvky v koupelně, stejně jako ocet na hranolcích, mince pie a brambůrky mezi plátky toastového chleba,“ říká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

20. 2. 2015 22:46
Anglicka snidane...

Typicka anglicka snidane je opravdu dobra a vydatna... Jenom nechapu, ze si ji ti Anglicani jsou schopni objednat i v poledne, a to i v cinske restauraci!

0 0
možnosti

D. Stirský

19. 2. 2015 11:39
Já v Angli byl na zájezdu po

katedrálách a zámcích kolem Londýna. Bydleli jsme v Harrow on the Hill v hotelu. Snídaně byly vydatné: slanina, vejce, sýry atd. Jako Češi jsme se moc neukázali: Někteří si brali mastnou slaninu a snad i vajíčka (volská oka) s sebou a dělali si z toho sendviče na dopoledne. Jinak ale Angličané žádní mistři kuchaři nejsou - byl jsem asi před rokem služebně v Londýně a obědy či večeře - to bylo něco tak neurčitého, mdlého, bezvýrazného, že kdybych chtěl, tak to nevymyslím a neuvařím.

0 0
možnosti

J. Zima 869

19. 2. 2015 12:51
Re: Já v Angli byl na zájezdu po

To máte pravdu. Nejlepší na tom je, že suroviny jsou kvalitní, ale co z toho Angličani udělají je tragédie. A vrcholem nechutnosti je 'ale' - pivo bez pěny, to pak je člověk opravdu rád, za  plzeňské.

0 0
možnosti

19. 2. 2015 9:34
Snídaně

Co se týká snídaně, jde spíš o zvolený životní styl. Tradiční agnlická "full breakfast" snídaně je totiž naopak velice vydatná: fazole, klobáska, black pudding, vajíčko, slanina, houby, toast - to vše najednou na talířku.

V dnešní uspěchané době si to asi lidé často nedávají, ale anglická kuchyně za to nemůže. :)

0 0
možnosti

20. 2. 2015 13:33
Re: Snídaně

Anglickou snídani jsem ocenil při jízdě na ferry, vydrželo se z ní čerpat energii celé dopoledne.A taky jsem se v Anglii naučil jíst skopové, které opravdu umí udělat.Doporučuji šoférskou hospodu "Red Lion" u sjezdu z dálnice na Nottingham.Sice také pivo bez pěny, ale dobré a po tamní opravdu dobré večeři....

0 0
možnosti

I. Sibrtova

19. 2. 2015 9:24
Irsko

V Irsku je to dost podobne, ocet na chips a navic pizzu si namaceji do majonezy...POkud si  treba k bramboram date tatarku koukaji na vas jako na blazna, jelikoz oni ke vsemu jedi Mayo.

0 0
možnosti

V. Komárek

19. 2. 2015 7:50
To musí být lahůdka

hranolky s octem.)))))))))))))))))))

0 0
možnosti

19. 2. 2015 9:30
Re: To musí být lahůdka

Ale ona docela je, záleží na vkusu každého strávníka. Já, když jedu do Anglie, si to dopřávám vždy, hlavně jako součást Fish&Chips. Ale není to vlastně tak úplně běžné, většinou se servíruje nějaká majonéza (byť asi kyselejší).

Totéž chipsy (brambůrky). Ty můžete vyzkoušet i tady, něco podobného se dá koupit i u nás.

0 0
možnosti